Lara
 
    Start     O nakladi     Novosti     Savjeti     Kontakt     Lokacija     Linkovi     Impressum     Newsletter
SLIKOVNICE
Lara i Vanda u stomatološkoj ordinaciji
Paulina ima karijes
Lara i Vanda peru zube
Lara and Vanda brush their teeth
Lara und Vanda putzen sich die Zähne
Lara und Vanda se brossent les dents
Lara e Vanda lavano i denti
Gdje kupiti
Pravila naručivanja
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Štitnici za zub

Sve više roditelji razmišljaju i djeluju na način da žele maksimalno koliko mogu zaštititi zdravlje svoje djece, pa tako i zdravlje zubi.
Jedan od načina na koji možemo djelovati preventivno su štitnici za zube. Tako ih i zovemo jer služe upravo tome- da štite zube od ozljeda.
Najčešće se upotrebljavaju pri sportu. Neki sportovi kontaktnog tipa, poput raznih borilačkih vještina, obavezno koriste štitnike za zube. Tu su košarka i rukomet, naročito ako dijete nosi ortodontski aparat. Ovisno o načinu treniranja, savjetuje se upotreba štitnika i kod dizanja utega ili bilo kakvog rada gdje se primjećuje da osoba učestalo stišće zubima. Štitnici se koriste i u liječenju škripanja zubima, posebno noću. A mnogima su poznati i kao zaštita od vraćanja zubi natrag u krivi položaj, nakon ortodontske terapije. Takvi štitnici se stručno zovu udlage.
Kako do njih? Postoje gotovi, polugotovi ili individualni štitnici za zube. Gotovi i polugotovi su jeftiniji ali i manje udobni. Individualne štitnike izrađuje stomatolog po otisku zubi i čeljusti za svakog posebno i smatra se kvalitetnijim izborom, osobito kod osoba koje se više bave sportom. Izrađuju se najčešće na gornjem zubnom nizu.

Mr.sc.Danijela Vrček,dr.stom.   

 

Štitnik za zube

 
 
Stomatološka ordinacija Copyrights by Lara i Vanda naklada 2009. All rights reserved.  
 
Vanda